Pensioen of Werk?

Werk vormt voor veel mensen buiten materiƫle zekerheid een belangrijke zingeving.

Maar wat nu als de pensioengerechtigde leeftijd nadert? Als je rond de 60 jaar bent is dat een thema waar veel mensen over denken.
Voor sommigen is het fijn dat de pensioengerechtigde leeftijd verschoven is naar 67 jaar. Je kan het nog even voor je uitschuiven. Toch zou je best wat aan de werkdruk willen veranderen of misschien nog wel een nieuwe uitdaging aan willen gaan.
Voor de ander valt het werken zwaar of is het zelfs helemaal een brug te ver en is stoppen gevoelsmatig het beste. Dan vraag je je wel af of dat haalbaar is.

Kortom in beide situaties is het best prettig om meer inzicht en overzicht te krijgen.

Een persoonlijk advies van een professional, die zelf ook heeft moeten nadenken hoe verder na de pensioendatum, kan hierbij veel duidelijkheid verschaffen.
Het gaat daarbij om praktische vragen zoals financiƫn, maar vooral ook zingevingsvragen en de fysieke en mentale gezondheid krijgen aandacht.

Wat houdt de begeleiding en het advies in:

  • Om te beginnen een kennismakingsgesprek. In dat gesprek komen we tot de vraagstelling die we als uitgangspunt gebruiken.
  • Aan de hand van een online door u ingevulde vragenlijst wordt een analyse gemaakt.
  • Vervolg gesprek waarin de analyse besproken wordt en vervolgstappen duidelijk worden. De analyse bevat een mentaal en een praktisch deel.
  • Een analyse met advies bestaat uit een gesprek van ongeveer 1,5 uur aan de hand van een door u online ingevulde vragenlijst.
  • Afhankelijk van uw persoonlijke situatie is een vervolg traject mogelijk.