Inspiratie

Een kaartje trekken

Je kent ze misschien wel. Een engelenkaartje of een boeddhakaartje. Iemand vraagt je om een kaartje te trekken en op het kaartje staat een woord. Verder geen toelichting. Je kijkt naar het woord en je denkt “wat moet ik hiermee?” Je mag het woord aan iedereen laten zien of voor jezelf houden.

Grappig hoe mensen in een groep hiermee omgaan. De een doet heel geheimzinnig. Tilt een klein puntje van het kaartje op en zorgt dat niemand kan zien wat erop staat. De ander gooit direct het kaartje open op tafel.

Behalve het trekken van kaartjes vindt er bij ons een ware omslag plaats van werkzaamheden en manier van leven. Het verlies van onze honden en de corona-perikelen werken hier dapper aan mee. Voor de een betekent de lock-down extra werkzaamheden en voor de ander valt al het werk stil.

Marieke kijkt uit naar het eind van het jaar want dan zal ze haar huidige werkzaamheden afronden. Ikzelf maak een omslag van minder seniorensport naar meer yoga en het schrijven van een boek.

In de zomer waarin we toch niet echt weg konden vanwege de corona verbouwen we een ruimte in ons huis tot yogaruimte. We treffen voorbereidingen voor de fusie van onze bedrijven. We gaan onze krachten bundelen en we willen een nieuwe bedrijfsnaam, iets met “balans” dachten we. Yoga , mindfulness en coaching gaan de hoofdrol spelen in ons nieuwe bedrijf.  Een website en facebook-pagina beginnen vorm te krijgen. Onze nieuwe koers is spannend maar voelt goed en in balans.

Enkele maanden geleden trok ik een engelenkaartje met het woord “transformatie”. Ik dacht toen al dat het woord wel eens behoorlijk van toepassing zou kunnen zijn, maar we hadden alleen nog maar de yogaruimte klaar. Verder nog geen plannen. Heeft het kaartje nu een voorspellende werking of een stimulerende werking? Of is het gewoon toeval?

Gaandeweg de lock-down en voortschrijdende inzichten worden onze plannen voor de nabije toekomst steeds concreter. Zoals we wel eerder hebben gedaan maken we een relatief veilig sprongetje in het diepe. Maar de ingeslagen weg voelt goed.
Toevallig(?) trokken we vorige week bij de yoga opleiding weer een kaartje. “Balans” lijkt me helemaal niet ongunstig. Ik hoop dat de fusie van onze bedrijven én een nieuw jong hondje in ons gezin, balans brengt.

Inspirerend is het in ieder geval!

Marjan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *